Contrabandă record la frontiera Moldo-Română

Un camion plin cu ţigări de contrabandă a reuşit să treacă nestingherit prin vama din Leuşeni. Tirul cu 600 de mii de pachete la bord a fost oprit, însă, de vameşii din România, care se laudă cu o captură record. Sesizat de colegii de peste Prut, şeful Serviciului Vamal a decis suspendarea din funcţie a trei vameşi. Procuratura Generală verifică dacă oamenii legii nu au acţionat în complicitate.

Potrivit documentelor prezentate de şofer, tirul a fost încărcat cu borcane de la Fabrică de Sticlă din Chişinău, procedură care de regulă se desfăşoară în prezenţa vameşilor. A doua scăpare a fost deja la Luşeni. Camionul plin ochi cu ţigări a trecut Prutul chiar dacă la vamă există echipament special de scanare a maşinilor de mare tonaj. Incidentul l-a supărat rău pe şeful Serviciului Vamal, care a dispus supendarea din funcţia a trei vameşi.

Şoferul tirului are 39 de ani şi dublă cetăţenie – moldovenească şi românească. Potrivit autorităţilor din Republica Moldova, bărbatul a traversat astăzi hotarul de pe Prut pentru prima dată. Atunci când a fost luat la întrebări de către vameşii români, a declarat că transportă borcane.

Autorităţile din România, însă, îl contrazic pe Baliţchi. Ţigările ar fi fost fabricate anume în Republica Moldova.

Ţigările şi tirul au fost confiscate de către autorităţile din România. Marfa este estimată la aproximativ 600 de mii de euro. Procurorii români urmează să stabilească dacă şoferul va fi arestat sau cercetat în libertate. Şi Procuratură Generală de la Chişinău a deschis un dosar penal pentru contrabandă în proporţii deosebit de mari. Vameşii suspendaţi din funcţii deocamdată nu figurează în dosar, ancheta fiind iniţiată pe fapt.

Sursa: Jurnaltv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *