Noi detalii despre bărbatul din Fălești, asasinat acum două zile

Bărbatul asasinat la Făleşti este tatăl fostului prodecan al Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova

Străpuns de durere, fiul bărbatului de 55 de ani, împuşcat în plină stradă pe 23 decembrie curent, refuză să comunice cu presa. „Mă scuzaţi, nu sunt în stare”, a menţionat Vlad Vlaicu. Între timp, deşi se spune că există un suspect, comisarul raionului Făleşti, Valeriu Cojocaru, a declarat pentru JURNAL : „Nu avem suspecţi. Se lucrează”.

Era aproximativ ora 13 când persoanele care lucrau în localurile din preajma unei case de schimb valutar au auzit câteva împuşcături. Când au ieşit afară, au descoperit corpul unui bărbat care zăcea într-o baltă de sânge. Încă era în viaţă. Au alertat imediat poliţia şi au chemat ambulanţa. Bărbatul de 55 de ani s-a dovedit a fi directorul casei de schimb valutar care, în acea zi, a venit să-l înlocuiască pe un angajat. Deşi era în timpul prânzului şi locul în care a fost săvârşită infracţiunea era aglomerat, potrivit comisarului Valeriu Cojocaru, sunt doar doi martori care au văzut cum o maşină s-a apropiat de casa de schimb valutar; un individ a ieşit din maşină şi a tras în direcţia victimei.

Pe moment, se lucrează la realizarea unui portret-robot al atacatorului. „Martorii sunt în stare de şoc”, a menţionat comisarul. Imaginile video de la camerele de supraveghere instalate în prejma locului unde s-a produs incidentul ar fi putut să faciliteze căutările infractorului, dar gerul a dat speranţele peste cap. „Camerele, din păcate, au îngheţat”, a adăugat Cojocaru.

Sub nasul poliţiştilor

Deşi ambulanţa s-a prezentat în termeni record, rănile pe care le-a primit directorul casei de schimb valutar erau incompatibile cu viaţa. Victima a decedat în drum spre spital. Atacatorul, care se presupune că ar fi un bărbat de 35-45 de ani, a tras dintr-un pistol. Au fost efectuate trei împuşcături în abdomenul şi capul victimei. Potrivit martorilor, asasinul a urcat în maşină şi a mers într-o direcţie necunoscută. Culmea e că locul în care a fost omorât directorul casei de schimb valutar se află în apropierea Comisariatului de Poliţie din Făleşti.

Plan special de acţiuni

Oamenii legii iau în calcul mai multe versiuni şi exclud varianta unui omor la comandă. Faptul că omorul a avut loc în plină stradă, ziua în amiaza mare, îi face pe oamenii legii să analizeze şi versiunea că ar putea fi un omor spontan. Adică, între victimă şi atacator ar fi avut loc un conflict care l-a făcut pe cel din urmă să scoată arma. Pe de altă parte, nici vorbă nu poate fi de autoapărare, deoarece atacatorul a tras de trei ori, un glonte nimerind în capul victimei.

Cei care l-au cunoscut pe Vlaicu spun că a fost un om de treabă, însă meseria pe care a practicat-o i-a adus sfârşitul. „E periculos să lucrezi cu banii în ziua de azi. Am auzit că avea nişte datorii, dar erau şi persoane care îi datorau sume frumuşele de bani”, a menţionat o persoană din anturajul victimei. Poliţia din Făleşti investighează cazul. Forţele de ordine desfășoară un plan special de acțiuni menite să descopere omorul.

Pe moment, n-a fost reţinută nicio persoană. Dacă va fi găsit autorul omorului, acesta riscă ani grei de puşcărie.

Sursa: Jurnal.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *