Țigări și produse cosmetice de contrabandă confiscate la vama Leușeni-Albița

Mii de pachete de tigari de contrabanda si mai multe produse cosmetice de brand au fost depistate de vamesi. Tigarile erau ascunse printre colete. Cosmeticele, procurate din Polonia, urmau sa ajunga pe rafturile magazinelor specializate din Italia.

Potrivit datelor oferite de reprezentantii Serviciului Vamal, in noaptea de 26 decembrie, colaboratorii postului vamal Leuseni-Albita au oprit un microbuz, model „Mecedes” pentru un control de rutina.

 In masina se aflau sase persoane care se mergeau la munca in Italia. Printre colete, in peretii laterali ai microbuzului, vamesii au depistat peste o mie de pachete de tigari fara acte de provenienta.

In cazul in care reusea sa-si vanda marfa, soferul de 34 de ani, originar din Ialoveni, urma sa obtina un venit de aproape patru mii de euro.

Pe acest caz, colaboratorii vamali au intocmit un proces-verbal. Daca va fi gasit vinovat, soferul risca o amenda de 1 500 de lei.

La doar doua ore distanta, vamesii descopera un alt caz de introducere in tara a produselor de contrabanda. De aceasta data, angajatii de la vama au depistat un lot de produse cosmetice de brand, nedeclarate. Acestea erau ascunsa intr-un microbuz de model „Volkswagen”, la volanul caruia se afla un barbat de 29 de ani.

Marfa era procurata din Polonia si era destinata pentru o retea de magazine specializate in comercializarea produselor cosmetice. Valoare totala a marfii este de peste 100 mii lei.

Pe acest caz un dosar penal. Daca va fi gasit vinovat soferul risca pana la zece ani de inchisoare.

Sursa: Protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *