Contrabandă de țigări și alcool depistată de vameși

70 de mii de pachete de tigari si peste 40 de litri de alcool de contrabanda au fost depistate de vamesi. Incidentele au avut loc in prima zi a anului, la vama Leuseni-Albita si la frontiera de stat Ocnita-Sokireani. Potrivit datelor oferite de Serviciul Vamal, angajatii postului vamal Leuseni-Albita au oprit pentru control un automobil de model „Audi”, cu numere de inmatriculare bulgaresti.

Dupa ce a fost scanata, vamesii au depistat in portierele si barele de protectie a masinii 3 700 pachete de tigari. Soferul in varsta de 32 de ani nu a prezentat actele de provenienta a marfii. S-a constatat ca tigarile urmau sa ajunga pe piata neagra din UE. Daca reusea sa-si vanda marfa, soferul avea sa obtina peste 13 mii de EURO.

Un alt caz de tentativa de contrabanda cu alcool a fost depistat la trecerea fronterei de stat Ocnita-Sokireani. De aceasta data, in urma verificarii unui automobil de model Opel-Vectra, vamesii au depistat peste 40 de litri de alcool. Acesta era imbuteliat in 28 de sticle a cate 1.5 litri si era ascuns pe bancheta din spate a automobilului.

In ambele cazuri, vamesii au confiscat marfa, iar soferii, amendati cu cate 1 500 de lei.

Sursa: Protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *