Riscă închisoare pentru că și-a depăsit atribuțiile profesionale

A batut un tanar, l-a impus sa-si scoata centura si sireturile de la incaltaminte, dupa care l-a tinut incatusat timp de o jumatate de ora de o usa metalica. Pentru actiunile sale politistul risca pana la sase ani de inchisoare.

Potrivit datelor oferite de procurori, neintelegerea dintre cei doi s-ar fi iscat din cauza unui presupus conflict dintre tanar si bunelul politistului.

Incercand sa clarifice situatia, in octombrie 2011, omul legii s-a deplasat la unitatea militara unde tanarul isi exercita serviciul militar. Profitand de faptul ca la unitatea de garda nu se afla nimeni, politistul a intimidat psihologic tanarul, dupa care l-a batut.

Cu o luna mai tarziu, afland ca baiatul se intoarce in concediu, politistul a oprit microbuzul in care se afla tanarul si sub pretextul unui dosar penal, l-a escortat la Comisariatul raional de politie din Nisporeni. Aici si-a batut joc de tanar in adevaratul sens al cuvantului. Politistul l-a impus sa-si scoata centura si sireturile de la incaltaminte, dupa care l-a tinut incatusat timp de jumatate de ora de o usa metalica.

Procurorul Ion Caracuian, a declarat ca omul legii nu avea nici un drept legal de a retine tanarul. Dupa cele intamplate, politistul a scris cerere de demisie si a fost eliberat din functie.

Pe numele angajatului MAI a fost deschis un dosar penal. Daca va fi gasit vinovat, omul legii risca pana la sase ani de inchisoare.

Sursa: Protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *