În ultimele 48 de ore, contravenienţii au ratat un profit ilicit de circa 1000 Euro

În ultimele 48 de ore colaboratorii vamali acționând în baza analizei de risc la frontiera moldo-română au sistat trecerea frauduloasă peste frontiera de stat a circa 4000 ţigarete. În cazul în care acest lot de produse de tutungerie ajungea la destinaţie, piaţa neagră din UE, contravenienţii urmau să obţină un profit în jur de 1000 EURO.

La pista de control „ieşire autocare” a postului vamal Leuşeni-Albiţa (auto) de către colaboratorii vamali din tura de serviciu a fost verificat un microbuz de model ,,Mercedes Sprinter” înmatriculat în Criuleni, care se deplasa în România, transportând colete şi transmisiuni. Unitatea de transport avea la bord doi şoferi.

În procesul controlului fizic al bunurilor transportate într-un colet au fost depistate produse de tutungerie, 4000 bucăţi de ţigarete. Şoferul a declarat că nu cunoştea de faptul că în aceea cutie sunt ţigări, însă a fost obligat să achitate o amendă de 650 de lei.

În aceiaşi perioadă, la pista de control „ieşire autoturisme”, a postului vamal Ungheni-Sculeni, pentru efectuarea controlului de rigoare s-a prezentat un autoturism de model „Audi A4″ cu numere de înmatriculare de Iaşi, condus de un cetăţean al României.

Comportamentul şoferului a trezit suspiciuni privind tăinuirea mărfurilor de la control vamal,, însă la întrebările adresate de colaboratorii vamali, şoferul a menţionat că doar a făcut plinul cu motorină şi are asupra sa 2 pachete de ţigări.

Controlul minuţios al unităţii de transport, a confirmat riscul nedeclarării, fiind depistate 2000 bucăţi de ţigarete, cu timbrul de acciz al Republicii Moldova, care erau tăinuite şi dosite de controlul vamal în subwooferul acustic din port-bagajul autoturismului.

Materiale acumulate pe aceste două cazuri au fost transmise secţiei contracararea fraudelor vamale din cadrul Birourilor vamale Leuşeni şi Ungheni pentru examinare conform art. 287 Cod Contravenţional, iar ţigările au fost confiscate.

Sursa: Customs.gov.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *