Misterul morții lui Sorin Panciu

Informaţia precum că procurorul general, Valeriu Zubco, a împuşcat un om i-a determinat şi pe parlamentari să ia atitudine. Deputaţii PCRM nu exclud că vor cere convocarea unei şedinţe extraordinare a Parlamentului pentru a-l audia pe presupusul vinovat, dar şi pe ministrul de Interne şi directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate. Potrivit lui Grigore Petrenco, faptul că se încearcă muşamalizarea cazului este la fel de regretabilă ca şi moartea bărbatului. Unii lideri de opinie cer demisia de onoare a procurorului General, dar şi a şefului de la Interne.

Deşi susţine că sunt doar nişte declaraţii politice, premierul Vlad Filat recunoaşte că Sorin Paciu a decedat în circumstanţe stranii. În timp ce oamenii legii au luat apă în gură, şeful guvernului asigură că vinovatul va fi tras la răspundere.

Prins la slujba de Crăciun, şeful statului a refuzat să facă declaraţii pe marginea subiectului.

Şi unii lideri de opinie au venit cu reacţii după dezvăluirile făcute de Sergiu Mocanu.

Precizăm că, ieri, liderul Antimafie, Sergiu Mocanu, a declarat că procurorul general Valeriu Zubco a împuşcat un bărbat în apropiere de rezervaţia Pădurea Domnească. Sorin Paciu de 34 de ani, care era şi proprietarul carierei de piatră din Balatina, raionul Glodeni, a murit peste două zile la spital. Potrivit lui Mocanu, împreună cu victima la vânătoare erau mai multe persoane influente. În compania lui Zubco se distrau şi preşedintele Curţii de Apel, Ion Pleşca, vicepreşedintele Curţii de Apel, Gheorghe Creţu şi Nicolae Damaschin, membru CCA. Membrul Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Nicolae Damaschin, dezminte informaţia precum că pe 23 decembrie a fost la vânătoare, împreună cu procurorul general. Acesta afirmă că nu-l cunoaşte personal pe Valeriu Zubco şi nici pe Sorin Paciu, care a fost împuşcat din imprudenţă. Potrivit liderului mişcării Antimafie, imediat după incident, procurorul general a fost sfătuit de prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, să părăsească Republica Moldova. Ieri, Procuratura Generală a negat implicarea lui Zubco în incidentul de la vânătoare, fără să facă lumină în acest caz. Totuşi, modul în care anchetatorii investighează cazul a fost criticat de viceministrul de Interne. Ion Bodrug a lăsat să se înţeleagă faptul că Procuratura a sugerat ministerului de Interne să nu se implice în acest caz.

Sursa: Jurnaltv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *