Vicepresedintele Curtii de Apel Chisinau, este principalul suspect in cazul tanarului ucis la vanatoare in raionul Falesti.

Vicepresedintele Curtii de Apel Chisinau, este principalul suspect in cazul tanarului ucis la vanatoare in raionul Falesti.Rasturnare de situatie in cazul tanarului ucis la vanatoare in raionul Falesti. Vicepresedintele Curtii de Apel Chisinau, Gheorghe Cretu, este principalul suspect si nu procurorul general Valeriu Zubco, asa cum declarase Sergiu Mocanu. Anuntul a fost facut astazi de procurorul de Falesti. Gheorghe Cretu s-a incalcit astazi in declaratii, si nu vrea sa vorbeasca despre ce s-a intamplat. Este un tap ispasitor, spune insa Mocanu.

„Dupa audierea martorilor, un singur suspect, Gheorghe Cretu, vom cere acceptul Consiliului Superior al Magistraturii pentru a-l pune sub acuzare.” Procurorul raionului Falesti a facut aceasta declaratie dupa ce azi dimineata afirmase pentru ziarul Adevarul ca nu exista nici un suspect in cazul mortii lui Sorin Baciu.

Ulterior, a declarat ca exista un cerc de suspecti, iar la cateva ore l-a anuntat drept suspect pe vicepresedintele Curtii de Apel.

Gheorghe Cretu a recunoscut ca a fost la vanatoare pe 23 decembrie, dupa ce acum doua zile spunea ca nu stie nimic despre acest caz. Cretu nici nu confirma si nici nu infirma acuzatiile procurorilor.: Nu anticipati evenimentele, pe tragedia unor persoane faceti show, eu nu vreau sa spun suspect, lasa sa lamureasca ce e la mijloc, e o tragedie”, a declarat acesta.
Cretu spune ca nu a fost la vanatoare cu Valeriu Zubco. Cat despre Sorin Paciu, declaratiile magistratului sunt destul de incurcate: „Domnul Zubco? eu cu dumnealui nu am fost niciodata. Domnul Paciu era acolo? Nu stiu cine era, nu anticipati evenimentele.”
Gheorghe Cretu nu este decat un tap ispasitor pentru a-l salva pe Valeriu Zubco, a declarat astazi Sergiu Mocanu, cel care a facut anuntul despre omor.
Procurorul general a reactionat insa abia astazi, la doua zile dupa ce a fost acuzat  ca a impuscat un om in timp ce se afla la vanatoare de mistreti in padurea de la Calinesti, raionul Falesti. Valeriu Zubco nu a iesit in fata presei, insa a difuzat un comunicat, in care califica acuzatiile drept o campanie murdara lansata de demnitari de rang inalt si o lupta pentru functia de procuror general.
«… Aceasta campanie este o minciuna, o dovada de un cinism fara margini din partea tuturor celor care au lansat-o sau au încurajat-o, folsindu-se în acest sens de functiile publice pe care le detin sau de institutii ale statului. Înteleg foarte bine ce se afla în spatele acestei „constructii” de defaimare a mea, dar voi da mai multe amanunte imediat dupa finalizarea anchetei”, se spune in comunicat. Totusi, procurorul general nu a precizat daca a fost sau nu la vanatoare pe 23 decembrie. Zubco spune ca va demisiona daca se va dovedi ca a savarsit omorul.
„Însa daca se dovedeste ca acuzatiile au fost false, demisia de onoare ar fi necesara din partea celor care detin functii înalte în stat si s-au grabit sa dea aprecieri asupra acestui caz”, se mai spune in comunicat.

Zubco nu precizeaza despre ce demnitari este vorba. Incepand cu octombrie 2011 insa demisia sa a fost ceruta in repetate randuri de premierul Vlad Filat, pe motiv ca Procuratura nu a reactionat in cazul atacurilor asupra catorva banci. Anterior, si comunistii au cerut ca Zubco sa plece din functie.

Sursa: ProTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *