Medici acuzați de neglijență, după ce o fetiță s-a stins din viață, după numai 11 zile de la naștere

Caz controversat la Cahul. Un cuplu din satul Larga Noua acuza medicii de neglijenta, dupa ce fetita lor s-a stins la 11 zile de la nastere, desi fusese declarat sanatoasa. La randul lor, doctorii afirma ca bebelusul a murit din cauza unei malformatii la inima, care nu a putut fi depistata la ecograf.

Svetlana Stoev, in varsta de 24 ani, spune ca ziua de 28 decembrie a fost cea mai fericita din viata ei, intrucat a nascut un copil multasteptat, o fetita. Femeia afirma ca atunci copilul a fost declarat sanatos de catre medici.
A doua zi de craciun pe stil vechi, brusc micuta a dat semne de boala. Dupa cateva ore petrecute in reanimare, micuta a murit. Medicii nu au putut face nimic si nici nu au putut explica ce a declansat criza. Parintii au aflat raspunsul abia dupa autopsie.
Parintii sunt indignati de modul in care au actionat medicii si de faptul ca nu au putut sa previna tragedia si sa depisteze malformatia.

De partea cealalta, medicii spun ca micuta a fost adusa cu intarziere la spital. Potrivit sefului sectiei, fetita suferea de o malfolfarmatie la inima, care nu a putut fi depistata la ecografie. Parintii spun ca asteapta acum si rezultatele repetate ale autopsiei. Abia dupa asta vor decide daca vor ataca medicii de la Cahul in instanta.

Sursa: Protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *