Tîlhari prinși în flagrant

Un om de afaceri din Chişinău a fost ţinta unui atac tâlhăresc noaptea trecută. Suspecţii s-au înarmat cu mănuşi, cagule, o rangă metalică, un pistol, deţinut ilegal, bandă adezivă, dar şi cu o legitimație falsă de polițist. Planul lor, însă, a fost dat peste cap de oamenii legii. La faţa locului, îi aşteptau 53 de poliţişti.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, din grupul criminal făceau parte nouă persoane, patru dintre care au fost reţinute aseară, iar două se află după gratii. Grupul a fost monitorizat mai bine de cinci luni.

În urma investigaţiilor, s-a stablit că suspecții au vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani, opt dintre care sunt originari din orașul Tighina, iar unul – din Chișinău. Fiecare avea un rol bine determinat, iar acțiunile lor erau coordonate de cei doi deţinuţi, care furnizau informații despre potențiale victime.

Patru dintre cei nouă au fost prinși în flagrant, în momentul în care au intrat într-o casă privată din sectorul Buiucani al capitalei. Suspecţii ar fi forțat ușa din spate și au fost reținuți când încercau să urce la etajul unde se aflau dormitoarele proprietarilor, pe care intenționau să-i atace și să-i imobilizeze.

În timpul reținerii, cei patru au opus rezistență, iar unul dintre tâlhari a încercat  să aplice arma de foc, dar a fost oprit la timp de polițiști.

Poliția a stabilit că victima era un om de afaceri, care, pe data de 14 ianuarie, a ridicat o sumă mare de bani, în urma unei operațiuni bancare.

Cei patru membri ai grupului au fost reținuţi pe un termen preventiv de 72 de ore. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru tâlhărie.

Sursa: Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *