Au prejudiciat statul cu sute de mii de lei

Au prejudiciat bugetul statului cu peste 200 mii de lei. Este vorba despre şefa unei direcţii din cadrul Consiliului raional Drochia, care, prin depăşirea limitelor drepturilor şi atribuţiilor legale, a dus la cauzarea unor daune în proporţii considerabile intereselor publice.

Potrivit Ministerului Afacerilor de Interne, suspecta a inclus ilicit două persoane pe lista beneficiarilor de ajutor social, în acest mod achitând datoria formată ca rezultat al lucrărilor de reparaţie efectuate de către cele două persoane, în sediul Direcţiei, inclusiv în biroul de serviciu personal.
Poliţia a mai stabilit că, folosind atribuţiile de serviciu, aceasta a organizat eliberarea unui bilet medical la staţiunea balneară din Ucraina, deşi solicitantul nu făcea parte din categoria persoaneleor beneficiare.

Tot ea, a organizat eliberarea unei persoane terţe a unui bilet medical la staţiunea balneară din Ucraina.

Totodată, MAI informează că un angajat al Oficiului Cadastral Teritorial Căuşeni este suspectat că ar fi prejudiciat bugetul public local cu peste 181 mii de lei. Potrivit MAI acesta a falsificat Decizia Consiliului orăşenesc Căuşeni şi Titlurile de autentificare a dreptului deţinătorului de teren eliberate pe 2 terenuri cu suprafaţa totală de 0,07 ha. Ulterior fiind atribuite ilicit în proprietatea privată a doi locuitori din oraşul Căuşeni.

Sursa: TRM.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *