Produse alimentare și băuturi alcoolice cu terminul expirat, confiscate de poliție

Produse alimentare în sortiment şi băuturi alcoolice cu termenul de valabilitate expirat şi ulterior modificat au fost depistate de angajaţii Direcţiei investigare a fraudelor, la un agent economic care îşi desfăşoară activitatea în Bălţi.
Cercetările polițienești au stabilit că marfa era predestinată comercializării altor agenţi economici. Totodată, în depozit poliţia a ridicat utilaj special utilizat la imprimarea stiker-ilor, folosit la modificarea dății de expirare. Suma mărfii ridicate este circa de 20 mii de lei.

În cel de-al doilea caz, poliţia a documentat activitatea unui agent economic din oraşul Cahul. Acesta, are în subordine 6 puncte de comercializare prin intermediul cărora realiza mărfuri de uz casnic în sortiment. În urma percheziţiei autorizate efectuate la punctele de comercializare, forţele de ordine au ridicat aparataj în valoare de peste 40.000 lei. Marfa era vândută în lipsa documentelor de provenienţă.

Totodată, s-a stabilit că agentul activa în lipsa autorizaţiei de amplasare şi funcţionare, nu elibera bon de casă consumatorilor, nu înregistra mijloacele băneşti prin maşina de casă şi control.

În cel de-al treilea caz, poliţiştii au stopat un microbuz de model „Mercedes” pe o stradă din municipiul Bălţi. Ca rezultat al verificărilor de specialitate efectuate, angajaţii Direcţiei investigare a fraudelor au stabilit că, șoferul, în vârstă de 50 de ani, transporta 800 kg de mezeluri. Marfa, în valoare de 36.000 lei nu era însoţită de niciun act de proveniență. Poliţiştii au stabilit că mezelurile au fost introduse în țară fără a fi declarate organului vamal şi urmau să fie realizate pe piaţa internă a R. Moldova. De asemenea, forțele de ordine au stabilit că marfa a fost procurată în Ucraina, urmând a fi comercializată pe piețele din Moldova.

Potrivit MAI, în toate cele trei cazuri, marfa a fost confiscată, iar forţele de ordine acumulează probele necesare în vederea stabilirii tututor circumstanţelor şi atragerii la răspundere a persoanelor implicate în aceste ilegalităţi.

Sursa: TRM.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *