Doi bărbați au fost condamnați pentru patru capete de acuzare

Doi locuitori ai satului Pîrîta au fost condamnaţi pentru patru capete de acuzare, printre care: omor, tâlhărie, tentativă de omor, păstrare şi purtare ilegală a armelor şi muniţiilor.
Procurorii au prezentat instanţei de judecată probe, în baza cărora, unul dintre inculpaţi a fost condamnat la detenţie pe viaţă, iar celălalt la 9 ani de închisoare.

Potrivit actului de inculpare întocmit de procurori, la 6 februarie 2010, aflându-se în stare de ebrietate la domiciliul unui consătean, unul dintre inculpaţi s-a luat la ceartă cu un musafir. În urma conflictului apărut, inculpatul i-a aplicat victimei o lovitură cu pumnul, după care a pus mîna pe un cuţit de bucătărie şi l-a ameninţat cu moartea. Ultimul a reuşit să fugă în stradă, însă a fost ajuns de agresor şi înjunghiat de câteva ori. Victima a reuşit totuşi să scape cu viaţă după ce doi consăteni au intervenit.

Într-un alt episod, inculpaţii sunt învinuiţi de procurori că pe 7 iulie 2010, aproximativ ora 03:00, mascaţi cu cagule au pătruns prin geamul deschis într-o casă din satul Floreni, Anenii Noi. Gazdele au fost bătute şi torturate, iar din casă – sustrase bijuterii şi mijloace băneşti în sumă de peste 18.000 lei.

Unul dintre inculpaţi mai este învinuit de procurori că, la 13 septembrie 2010, aflându-se în stare de ebrietate în preajma unui bar din comuna Bubuieci, i-a aplicat unui locuitor al comunei o lovitură cu un cuţit fabricat artizanal. Victima a decedat pe loc.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii au probat şi faptul păstrării, şi purtării ilegale de către inculpaţi a muniţiilor: 2 grenade defensive de mînă de tip „F-1”, confecţionată industrial, capsă detonantă, cartușe militare de diferite calibre etc. Toate muniţiile au fost depistate şi ridicate în cadrul efectuării percheziţiilor. Unul dintre făptaşi a fost reţinut imediat după comiterea crimelor, iar complicele acestuia – anunţat în căutare, fiind reţinut la 14 decembrie 2011, într-un sat din raionul Făleşti.

Potrivit procurorilor, ambii inculpaţii anterior au mai fost condamnaţi. Cauza penală a fost instrumentată de Secţia conducere a urmăririi penale în organele centrale ale MAI şi SV a Procuraturii Generale.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.
Sursa: TRM.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *