O femeie va fi executată în Indonezia pentru 5 kg de cocaină

Va fi executată pentru 5 kg de cocaină. Asta e sentința pentru Lindsay Sandiford, o bunicuță britanică în vârstă de 56 de ani, care a încercat să introducă în Bali, Indonezia, o valiză cu aproape 5 kg de cocaină în valoare de 1,6 mil. lire sterline, scrie dailymail.co.uk.

Lindsay este arestată încă din luna mai 2011, când a fost reținută de vameșii indonezieni după ce a ajuns în Bali cu un avion care decolase din Thailanda, Bangkok. Deși inițial femeia a fost condamnată la 15 ani de închisoare, autoritățile din Bali au decis ulterior ca Linday să fie ucisă pe un pluton de execuție.

În speranța de a scăpa de pedeapsa capitală, Lindsay a colaborat cu autoritățile indoneziene și le-a mărturisit anchetatorilor că a fost impusă să facă trafic de droguri deoarece copiii ei erau amenințați cu moartea. Dar judecătorul Amser Simanjuntak a decis că motivele nu sunt suficiente pentru a-i ușura sentința. El a declara că prin gestul său, femeia a pătat imaginea Bali ca destinație turistică și a sfidat lupta guvernului împotriva drogurilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Jurnal.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *