Trei polițiști au agresat o femeie

Au agresat o femeie, iar acum au ajuns pe mâna organelor de drept. Este vorba despre trei poliţişti, angajaţi ai Comisariatului de Poliţie sectorului Râşcani, care, potrivit Procuraturii Generale, acum jumătate de an, au maltratat o femeie.

Victima se afla în relaţii ostile cu un poliţist, iar acesta împreună cu alţi doi colegi au agresat-o fizic. Anterior victima a mai fost maltratată de poliţist, obţinând câştig de cauză la CEDO.

Secţia combatere tortură a Procuraturii Generale, a perfectat o sesizare în adresa Ministerului Afacerilor Interne, solicitând stabilirea faptului dacă colaboratorii de poliţie au admis încălcări de ordin disciplinar şi verificarea corespunderii nivelului profesional al acestora.

În rezultatul controlului de serviciu, în decembrie 2012, pentru încălcarea normelor Statutului disciplinar al organelor afacerilor interne, Codului de etică şi deontologie a poliţistului, Regulamentului cu privire la serviciul în organele afacerilor interne, toţi trei colaboratori de poliţie au fost sancţionaţi disciplinar.

Cel care a fost şi anterior în conflict cu femeia a fost concediat din organele afacerilor interne, altul a fost sancţionat cu retrogradare în gradul special, iar în privinţa celui de-al treilea s-a aplicat sancţiunea disciplinară de mustrare aspră.

Pe cazul dat, în partea ce ţine de aplicarea violenţei faţă de reclamantă, Procuratura a pornit o cauză penală pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu cu aplicarea violenţei.

Sursa: TRM.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *