Tînără ce urma să fie traficată, salvată de Poliția de Frontieră

Ieri, 23 decembrie, la aeroportul din Chișinău, a fost salvată o tânără de 22 ani, din satul Baimaclia, raionul Cantemir, care urma să fie traficată peste hotarele ţării.

Polițiștii de frontieră au acționat în baza unei informații parvenită de la ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Tânăra a relatat inspectorilor controlului de frontieră că o persoană cunoscută i-a promis un loc de muncă în Emiratele Arabe Unite. La fel, aceasta i-a perfectat actele de călătorie şi i-a organizat deplasarea cu tranzit prin capitala Federaţiei Ruse.
Pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea tuturor persoanelor implicate în activitatea ilegală, tânăra a fost deferită Centrului pentru combaterea traficului de persoane al MAI.

Poliţia de Frontieră continuă, în comun cu alte organe de ocrotire a normelor de drept, acțiunile pe linia prevenirii şi combaterii cazurilor de trafic de persoane şi a migraţiei ilegale. Aplicarea noilor metode de control în punctele de trecere, printre care analiza riscurilor, prelucrarea datelor, deținute la nivelul autorității, cooperarea interinstituțională pe diferite dimensiuni de activitate, facilitează identificarea în fluxul de pasageri a victimelor traficului de persoane.

De menționat că pentru sporirea eficacităţii de contracarare a cazurilor de trafic de fiinţe umane, Poliţia de Frontieră şi Centrul pentru combaterea traficului de persoane, la 2 ianuarie curent, au semnat un Acord de cooperare în domeniul acordării asistenţei reciproce în cadrul prevenirii, depistării şi combaterii criminalității transfrontaliere, în special, a traficului de fiinţe umane şi a migraţiei ilegale.

Sursa: Jurnal.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *