Trei persoane cercetate penal pentru proxenetism

Trei persoane, cu vârstele de 36, 56 și 66 de ani, doi din ei cetățeni ai Israelului, sunt cercetați penal pentru proxenetism. Totodată doi dintre ei au fost deja reținuți de oamenii legii.

De asemenea, poliția menționează că în această afacere ar fi implicată și administrația unui cazinou din Capitală. Gruparea activa mai bine de doi ani.

Potrivit sursei, după ce racolau fetele, gruparea acționa în hotelurile luxoase și cazinourile din Capitală. Astfel, în august 2012, angajaţii MAI au intrat în posesia unei informaţii operative potrivit căreia, grupul era specializat în organizarea turismului sexual.

În cadrul documentării grupului s-a stabilit rolul fiecărui membru din grup.

Un israelitean s-a dovedit a fi capul „afacerii”. Activând într-un cazinou din capitală, acesta era resposnabil de depistarea potențialilor clienți, transportarea şi cazarea acestora. Poliția deține informații precum că cheltuielile pentru drum și cazare erau suportate de administrația cazinoului în care activa străinul, condiția principală fiind ca aceștia să cheltuie în acest local, pe jocuri de noroc, cel puţin 3 000 dolari SUA.

Cel de-al doilea membru al grupului, femeie din Moldova, era responsabil de recrutarea tinerelor domnișoare din divrese regiuni ale Capitalei. La sosirea „oaspeților” fetele trebuiau să vină după clienți de la cazinou după care să le presteze servicii sexuale în diverse hoteluri de lux. Oameni legii au stablit că prețul unei ore petrecute cu prostituatele varia de la 50 dolari SUA până la 150 dolari SUA (în dependență de timpul petrecut împreună). Potrivit audierilor, din suma oferită pentru servicii sexuale, fetele transmiteau 30% -50 % capului grupării. Poliția a identificat 5 domnișoare cu vârsta de 20-25 de ani, care colaborau cu grupul.

Cel de-al treilea reprezentant al grupului, israelitean, venea odată cu sosirea unui nou grup de clienți, fiind ca ajutor capului grupării în organizarea fărădelegii.

În prezent, suspecţii sunt cercetaţi penal. Potrivit legislației, persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracțiuni, riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 7 ani.

Sursa: Unimedia.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *