Este acuzat de implicare în scheme frauduloase de spălare a banilor publici

Preşedintele raionului Dubăsari, Grigorie Policinschi, este acuzat de implicare în scheme frauduloase de spălare a banilor publici. Acuzaţiile vin din partea câtorva consilieri, care aduc drept argument faptul că Policinschi ar fi procurat o barcă în valoare de 50.000 de lei, chiar dacă, iniţial, proiectul a fost respins de Consiliul raional.

 

Banii alocaţi procurării bărcii urmau să fie direcţionaţi pentru odihna copiilor din familiile social-vulnerabile sau pentru reparaţia instituţiilor de învăţământ.

Totodată, potrivit rezultatelor auditului pentru anul 2011, efectuat de Curtea Conturi, bugetul raionului Dubăsari a pierdut 1,7 milioane de lei.

De asemenea, aceeaşi sursă, arată că în 2011 au fost înregistrate cheltuieli financiare pentru retribuirea muncii, în sumă de 1,2 milioane de lei. Potrivit mai multor dispoziţii ale preşedintelui raionului, care se regăsesc şi pe pagina web a Consiliului Raional Dubăsari, mai mulţi funcţionari publici au încasat ilegal prime cu ocazia zilelor de naştere. Printre cei care s-au bucurat de astfel de menţiuni se numără şi consilierul comunist Ilie Isac.

Potrivit consilierului raional Ion Sandu, preşedintele raionului foloseşte ilegal şi combustibilul prevăzut pentru aparatul său. De altfel, şi raportul Curţii de Conturi arată cheltuieli neîntemeiate de 130.000 de lei, privind consumul de combustibil.

Preşedintele raionului Dubăsari, Grigorie Policischi, respinge acuzaţiile care i se aduc şi le califică drept aberaţii. El susţine că toate deciziile au fost luate în baza legii.

Sursa: Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *