A fost arestat pentru că ar fi violat pacientele unui spital de psihiatrie

Un medic din oraşul Bălţi este suspectat de viol. Plângerea a venit de la o pacientă a Internatului Psihoneurologic. Ulterior, poliţiştii au primit încă șase plângeri de la diverse paciente, din cadrul aceleiaşi instituţii medicale.

Poliţiştii au fost anunţaţi prin telefon că o femeie cu dizabilităţi, în vârstă de 40 de ani, a fost violată de un medic din cadrul instituției. Victima a fost supusă unei control psihiatric şi s-a dovedit a fi responsabilă, iar asta a permis pornirea unei cauze penale pentru viol. În salonul în care era internată victima au fost găsite obiecte care, fiind supuse expertizei, ar putea confirma producerea violului.

Poliţiştii au mai identificat şapte victime, paciente ale aceleiași instituții medicale, care, în perioada anilor 2011-2013, ar fi fost violate de către medic. Potrivit oamenilor legii, bărbatul le-ar fi amenințat că le închide în blocul cu regim riguros, dacă nu s-ar fi supus sau dacă ar fi divulgat violul.

Medicul a fost audiat în calitate de bănuit. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, este originar din municipiul Bălți. Ieri, 4 februarie, bănuitul a fost învinuit de comiterea violului şi arestat pentru 30 de zile.

Sursa: Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *