Grupare criminală specializată în omorul bătrânilor și înstrăinarea imobilelor acestora, anihilată de oamenii legii

O grupare criminală, specializată în omorul bătrânilor și înstrăinarea imobilelor acestora, prin falsificare de acte, a fost anihilată de oamenii legii.
Potrivit procurorilor, gruparea era formată din patru persoane, printre care şi un notar într-un centru raional din apropierea capitalei, și a activat în perioada anilor 2010-2012.

 

Procurorii au stabilit două cazuri, în care învinuiţii, prin acte false, înstrăinau imobilele, iar proprietarii lor erau asasinați.
În primul caz, este vorba despre omorul unui bătrân, care deţinea în proprietate un imobil situat în sectorul Botanica al capitalei. Cadavrul acestuia a fost găsit îngropat în noiembrie 2012 într-un lan din preajma unui sat din raionul Orhei.
După comiterea crimei, bunul imobil al acestuia a fost înstrăinat în baza unor acte false.
Într-un alt caz, cu ajutorul actelor falsificate, inculpaţii au înstrăinat apartamentul unei femei,din sectorul Buiucani, după care proprietara a fost omorâtă în casa ei de vacanţă din raionul Edineţ. Pentru a camufla acţiunile criminale, inculpaţii au strangulat femeia, înscenând suicidul acesteia.
Doi dintre membrii grupării se află în arest, iar al treilea este anunţat în căutare internaţională.
Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Sursa: Jurnal.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *