2 000 kg de portocale şi 600 de litri de alcool – fără acte de provenienţă

Ofiţerii Direcţiei investigare a fraudelor din cadrul Departamentului Poliţie au înregistrat, săptămîna trecută, patru cazuri de transportare ilicită a mărfurilor şi eschivarea de la achitarea plăţilor vamale.

În primul caz, poliţiştii au stopat în raionul Făleştii, un microbuz , care transporta 2 000 kg de portocale în sumă de 50 de mii de lei, fără acte de proveniență.

În cel de-al doilea caz este vorba despre un automobil care a fost stopat pe traseul Cuăşeni- Anenii Noi. În urma ferificării automobilului, poliţia a depistat iPod-uri şi telefoane mobile în valoare de peste 45 mii lei. Marfa era fără acte de proveniență și ar fi fost transportată din oraşul Bender fiind introdusă prin ocolirea posturilor vamale interne, în scop de comercializare.

Cel de al treilea caz, la intrarea în satul Pelinia, raionul Drochia, de către poliţie a fost stopat pentru verificare un automobil care transporta peste 600 litri de alcool etilic, fără acte de proveniență. Conform estimărilor preliminare, suma mărfii se ridică la 24 de mii de lei.

Ulterior, în satulTodireşti, raionul Anenii-Noi, a fost reţinut un microbuz unde s-au depistat 1 100 kg de miez de nucă, fără acte de provenienţă.

Sursa: Protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *