O grupare criminală, specializată în falsificarea cardurilor bancare, reținută de oamenii legii

O grupare specializată în falsificarea și punerea în circulație a cardurilor bancare a fost anihilată de poliție. Este vorba despre opt persoane cu vârste între 19 și 30 de ani, locuitori ai raioanelor Edineț și Bălți, și doi cetățeni străini.

Potrivit oamenilor legii, doi membri ai grupului au fost reținuți în flagrant, într-un supermarket din Bălți. Tinerii au procurat articole de tutungerie în suma de peste 8000 de lei, le-ar fi împărțit între ei și ar fi încercat să achite fiecare cu câte un card fals.

Ulterior, poliţia a identificat şi ceilalţi șase membri ai grupului, doi dintre care s-au dovedit a fi angajaţi ai supermarketului, în care au fost reţinuţi „colegii” lor.

Cei doi cetățeni străini erau responsabili de falsificarea nemijlocită a cardurilor și introducerea lor în Moldova, moldovenilor revenindu-le rolul de cumpărători ilegali și transportatori ai mărfii. Pentru o tranzacție ilicită, cetățenii moldoveni primeau un procent stabilit din timp cu cetățenii străini din suma totală operată.

Cetățenii străini au reușit să părăsească țara. Ceilalți membri au grupării sunt cercetați penal. Ei riscă de la 5 până la 10 ani de închisoare.

Sursa: Jurnal.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *