Trei tineri din capitală, printre care și minori, au fost reținuți pentru mai multe furturi

Trei tineri din capitală au fost reţinuţi în flagrant delict după ce ar fi pătruns într-un magazin din strada Munceşti, de unde au furat bani în sumă de 1000 lei, băuturi alcoolice şi alte produse.
Incidentul s-a produs în noaptea de 15 februarie curent. Suspecţii au fost escortaţi la comisariat pentru audieri.
Doi din ei s-au dovedit a fi minori cu vârstele de 16 ani şi respectiv al treilea de 18 ani, locuitori ai capitalei, anterior judecaţi pentru furturi şi consum de droguri. Potrivit lor, uşa de la intrare în cafenea au forţat-o cu o rangă metalică.

În rezultatul investigaţiilor desfăşurate, poliţiştii au constatat că aceşti trei suspecţi ar mai fi fost implicaţi şi în alte furturi analogice atât pe teritoriul capitalei cât şi în unele raioane ale ţării. De asemenea, au fost identificaţi încă cinci complici de-ai lor, care s-au dovedit a fi tot locuitori ai Chişinăului, cu vârstele cuprinse între 15 şi 19 ani.

Înarmaţi cu răngi metalice şi cu cagule pe faţă, ei ar fi comis peste 30 de spargeri în magazine alimentare şi locuinţe de prin sate, şi anume din raioanele Cahul, Ialoveni, Străşeni, Teleneşti şi Sângerei. Tot ei ar fi răpit patru unităţi de transport din sectorul Botanica pe parcursul anului trecut şi curent.

Actualmente sunt acumulate probe concludente în cadrul activităţii speciale de investigaţii, privind complicitatea lor şi în alte cazuri similare. Totodată au fost pornite mai multe cauze penale pentru furt şi răpire de transport. În acest sens, legislaţia penală prevede o pedeapsă pentru furt – amendă în mărime de la 6000 la 20.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani, iar pentru răpire de transport – închisoare de la 2 la 5 ani.

Sursa: TRM.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *