Mașina lui Ghimpu cu numere false

Mihai Ghimpu, deputat şi lider al Partidului Liberal se plimbă cu o maşină, care are numere de înmatriculare false. Mai grav este că automobilul aparţine Parlamentului. Totul a ieşit la iveală, astăzi, după un banal control al ofiţerilor de la Poliţia Rutieră. Agenţii au stopat maşina, pentru că avea geamurile fumurii. Au verificat numerele şi… surpriză, erau false. Abia atunci, şoferul a scos din portbagaj o altă plăcuţă pe care era inscripţionat – RM P 002.
BMW-ul a fost oprit de poliţişti pe strada Sfatul Ţării din sectorul Centru al capitalei. Şoferul este un tânăr de 24 de ani din comuna Coloniţa, municipiul Chişinău, satul de baştină al parlamentarului.
Solicitat de Jurnal TV să confirme ce maşină şi care parlamentar are dreptul să se plimbe într-un automobil cu numerele RM P 002, inginerul şef al garajului Parlamentului, Anatol Fodor, a refuzat să comenteze.

Nici liderul PL, Mihai Ghimpu nu a răspuns la telefon pentru a oferi detalii. Cert este însă că demnitarul a fost văzut în acest BMW. Acum o săptămână, după întâlnirea cu preşedintele ţării, Ghimpu a urcat în automobilul care avea numerele false. Aceeaşi maşină cu aceeaşi plăcuţă a fost surprinsă şi acum 2 zile. Din ea a coborât, la fel, liderul PL, Mihai Ghimpu. Solicitat să comenteze, preşedintele Parlamentului Marian Lupu spune că nu ştie nimic despre schimbarea plăcuţelor de înmatriculare, care se face la maşina de serviciu al deputatului PL. Spicherul susţine că oamenii legii trebuie să sancţioneze persoanele vinovate în cazul în care se stabileşte că a fost încălcată legea.

Tânărul care a fost astăzi surprins la volanul maşinii, s-a ales cu două procese verbale. Pentru geamurile fumurii, dar şi pentru numerele de înmatriculare false, acesta riscă dosar penal şi ar putea pierde permisul pentru următorii trei ani.

Sursa: Jurnaltv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *