A murit Lilian, Prințesa Suediei

Prinţesa suedeză Lilian a murit duminică la vârsta de 97 de ani, la 15 ani după soţul său, a anunţat curtea regală a Suediei. Lilian, soţia unchiului regelui Carl XVI Gustaf, a murit la domiciliul său din Stockholm în cursul după-amiezii, a anunţat Palatul regal într-un comunicat.
În 2010, palatul a dezvăluit că aceasta nu va mai apărea în public, deoarece suferă de Alzheimer.
Aceasta s-a căsătorit la vârsta de 24 de ani, în 1940, cu actorul Ivan Craig. Însă când acesta era plecat pe front, ea l-a întâlnit la Londra în 1943 de prinţul Bertil, care lucra la ambasada Suediei. Acesta a fost începutul unei iubiri care a durat 54 de ani.
În 1945 aceasta a divorţat în termeni buni de soţul său care găsise de asemenea dragostea în altă parte. Bertil nu se putea căsători cu Lilian fără a renunţa la succesiunea sa la tron, care avea puţini pretendenţi. Aceasta a acceptat să rămână în umbră.
La moartea fratelui lui Bertil, regele Gustaf VI Adolf, în 1973, Carl XVI Gustaf a fost încoronat la vârsta de 26 de ani. Când noul rege s-a căsătorit trei ani mai târziu, i-a permis lui Bertil să se căsătorească în sfârşit cu Lilian, după practic trei decenii de viaţă împreună.

Cuplul iubit de suedezi nu a avut copii. Bertil a murit în 1997, la vârsta de 84 de ani.

Sursa: Jurnal.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *