Patru maşini „cu secrete” la frontieră. Şoferii voiau să treacă graniţa cu ele, dar au fost reţinuţi

Patru automobile cu acte contrafăcute au fost depistate de poliţiştii de frontieră. Toate cele patru cazuri au fost descoperite timp de o zi, la diferite puncte de trecere ale frontierei. Din cele patru reţineri, două au fost semnalate în Secţia control de frontieră Briceni. În primul caz, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat un cetăţean al Republicii Moldova, aflat la volanul unui automobil model Kia Ceed. În timpul verificărilor, poliţiştii de frontieră au depistat că documentul ce atestă dreptul de folosință și conducere a mijlocului de transport a fost falsificat. Câteva ore mai târziu, un alt moldovean a prezentat pentru autoturismul său, marca Mercedes E 200, o procură falsă. Ambele cazuri sunt cercetate de către Direcția investigații speciale a Poliției de Frontieră.
Totodată, un locuitor al satului Ţânţăreni, raionul Anenii Noi, a fost reţinut în Secţia control de frontieră Palanca, pentru că şi-a reutilat ilegal microbuzul Mercedes-Sprinter şi l-a transformat în unul pentru pasageri. Modificările tehnice au fost efectuate fără autorizația organelor abilitate. În baza celor depistate, poliţiştii de frontieră au dispus un material contravenţional, pentru încălcarea regulilor de exploatare a automobilului.
Cel de-al patrulea caz a avut loc la Secţia control de frontieră Otaci, pe sensul de ieşire din ţară. Un cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 43 ani, voia să traverseze frontiera de stat, conducând un BMW 735, al cărui certificat de înmatriculare era falsificat. În cadrul cercetării amănunţite a documentului, s-a descoperit că au fost şterse datele posesorului mijlocului de transport. Materialul contravenţional, întocmit pe acest caz, a fost transmis pentru examinare ofiţerilor Direcţiei urmărire penală din cadrul Departamentului Poliţiei de Frontieră.

Sursa: Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *