Un cetățean moldovean și un consul, făceau afaceri ilegale cu țigări la Brașov

Un cetățean al Republicii Moldova este liderul unui grup infracțional specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă cu țigări pe teritoriul României.
Grupul constituit din cetăţeni români, moldoveni şi iordanieni era sprijin de consulul onorific în cadrul Consulatului Onorific al Regatului Hasemit al Iordaniei la Brașov.
Oamenii legii au descoperit pe raza județului Braşov și în localitatea Mizil, județul Prahova, două fabrici clandestine de ţigarete contrafăcute.
Liderul grupării, moldoveanul Hariton Veaceslav, a organizat introducerea în ţară a unor utilaje pentru fabricarea şi ambalarea ţigaretelor, a materiilor prime aferente procesului de producţie, dar şi a forţei de muncă, cu prioritate cetăţeni moldoveni cu o condiţie materială modestă.
Ţigările contrafacute erau comercializate pe întreg teritoriul României. În urma percheziţiilor, au fost ridicate utilaje de producere şi ambalare ţigări, peste 2 tone de tutun vrac, 10.000 ţigarete, timbre, blanchete, filtre precum şi sumele de 120.000 lei si aproximativ 135.000 euro.
În prezent, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a trei inculpaţi.

Sursa: Jurnal.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *