Șapte persoane, dintre care patru angajați ai Serviciului Vamal, bănuite de contrabandă

Şapte persoane, dintre care patru angajaţi ai Serviciului Vamal, au fost reţinuţi de către procurori, în urma unor percheziţii efectuate la mai multe structuri ale Serviciului Vamal.

Vitalie Briceag, șeful Direcției Investigare a Fraudelor Economice a Inspectoratului Național de Investigație  a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că în total au fost efectuate 18 percheziţii atât la domiciliile suspecţilor, sediile interprinderilor acestora, cât şi în oficiile angajaților Serviciului Vamal.
Funcționarul a declarat că era vorba despre o schemă de contrabandă cu ţigări, în care ar fi implicate cel puţin 20 de persoane.
Potrivit lui Vitalie Briceag, MAI împreună cu Procuratura Generală instrumentează acest caz din 2007. “Doi ani în urmă am recepționat informații privind un grup care realiza contrabandă de țigări, gruparea a fost activă în 2007- 2011. Schema era următoarea: tutunul fermentat era importat în R. Moldova, aici în urma unor scheme codul mărfii era schimbat și tutunul fermentat devenea resturi de tutun, ulterior fiind exportat în statele UE.  Valoarea fiecărui TIR la import era de circa 400 mii lei. La export, valoarea TIR-ului cu resturi de tutun era de circa 80 mii lei, iar venitul în urma acestei tranzacții cu un singur TIR pe teritoriul UE era de circa 50 mii euro”, a spus Vitalie Briceag.
Potrivit forțelor de ordine, pe parcursul anilor 2007-2011, din schema respectivă de contrabandă a fost obținut un venit de peste 2,5 milioane euro .
Serviciul Vamal a anunțat că vameșii reţinuți sunt suspendați din funcţie.

Sursa: TRM.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *