Contrabandă cu anabolizante, depistată la postul vamal Cahul-Oancea

În ultimele 24 de ore, la postul vamal Cahul-Oancea, colaboratorii vamal, ajutaţi de câinele antitabac „Angy” au depistat în două unităţi de transport 2238 de fiole de stonazol, nodronol, primoliol, blistere, stronbofor şi 1600 de pachete de ţigarete, cu timbre de acciz ale R. Moldova.
Țigaretele au fost depistate într-un autoturism condus de un cetăţean în vârstă de 32 de ani, originar din Leova. Acestea erau ascunse în anumite părţi reutilate ale autoturismului: în praguri, portbagaj şi aripile din faţă. Valoarea estimativă a ţigărilor pe piaţa europeană se ridică la 5 mii euro.
În cel de-al doilea caz, anabolizantele au fost depistate într-un automobil de model „Volvo”, fiind tăinuite de către conducătorul auto în portbagajul automobilului. Valoarea acestora urmează a fi stabilită de organul vamal.
Potrivit informaţiilor preliminare, bărbatul în vârstă de 28 ani, originar din Chişinău, urma să transporteze sterozii în Italia, pentru comercializarea la un preţ rezonabil.
Potrivit Serviciului Vamal, actualmente, ambele cazuri urmează a fi examinate pentru a fi stabilite valoarea exactă a mărfurilor precum şi cercetarea acestora sub aspect penal, pentru Contrabandă, cu aplicarea unei amenzi sau închisoare de la 3 la 10 ani.
Sursa: TRM.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *