Nouă membri ai unei grupări criminale, reţinuţi pentru falsificare de bani.

Poliţia a reţinut nouă persoane care falsificau bani. Potrivit autorităţilor,bancnotele erau atât de bine contrafăcute, încât nici aparatele de verificare a banilor, nici terminalele de efectuare a plăţilor nu reuşeau să le depisteze.

„Bancnotele false erau fabricate din cele veritabile, cu valoarea de 10 lei. Era aproape imposibil de stabilit că bancnotele de 100 de lei erau false. Membrii grupării criminale au antecedente penale. Liderul grupării criminale era bănuit de furt, iar alţi patru sunt cercetaţi pentru jaf, omor, vătamare corporală. În cadrul grupării erau bine divizate responsabilităţile”, a declarat şeful adjunct al Inspectoratul Naţional de Investigaţii, Tudor Bejan. În urma percheziţiilor au fost depistate 74 de bancnote false cu nominalul de 100 de lei, un pistol Makarov şi marijuana. De asemenea, a fsot ridicat tehnică de calcul şi substanţe chimice. Totodată, unii membri ai grupului au fost arestaţi.

„Două persoane din cele nouă reţinute au fost deja arestate pentru 30 de zile. Bancnotele false nu puteau fi depistate nici de aparatele speciale de la bănci. Singura diferenţă faţă de bancnotele veritabile era culoarea mai deschisă a falsurilor. Banii falşi erau puşi în circulaţie la benzinării,în sate, pe timp de noapte. O bancnotă falsă cu nominalul de 100 de lei era vândută cu 50 de lei veridici. Sunt 90 de cauze penale intentate pentru falsificare de bani”, a menţionat Tudor Bejan. Banii erau falsificaţi în Hânceşti, iar gruparea şi-a început activitatea la sfârşitul anului trecut. Deocamdată, nu a fost stabilită suma banilor falşi puşi în circulaţie. O parte din membrii grupării sunt originari din Chişinău, iar alţii din Hânceşti şi au vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, membrii grupării riscă până la 15 ani de închisoare.

Sursa: Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *