Un fost polițist a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru escrocherie în proporții deosebit de mari

Un fost poliţist din capitală a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari. În total, inculpatul a dobândit ilicit bani şi bunuri în sumă totală de aproximativ 320 mii de euro.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, acum cinci ani, inculpatul a dobândit ilicit de la un amic 45 de mii de euro sub pretextul desfăşurării afacerilor comune. Inculpatul a mai primit de la partea vătămată un automobil şi 5 mii de euro pentru achitarea plăţilor vamale, ulterior înregistrând automobilul pe numele feciorului său. Ultima sumă de bani inculpatul a primit-o de la amicul său în august 2008, pentru procurarea unui apartament, iar cealaltă parte de bani trebuia să o investească în afacerile comune.

O parte din bani au fost restituiți, însă 250 de mii de euro a refuzat să-i restituie amicului. Pentru acţiunile sale, inculpatul în vârstă de 47 ani a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de 5 ani cu achitarea amenzii în sumă de 12 mii de lei.

Sentinţa este cu drept de atac.

Sursa: TRM.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *