Nicolae Vicol, șeful suspendat al Fiscului, eliberat din arest preventiv

Judecătoria Buiucani a decis în urmă cu puțin timp eliberarea din arest preventiv a șefului suspendat al FISCULUI, Nicolae Vicol și aplicarea măsurii de arest la domiciuliu pentru 25 de zile.
Asta după ce la mijlocul lunii februarie Nicolae Vicol a fost reținut de ofițerii CNA, fiind bănuit de corupere pasivă, abuz în serviciu şi interceptarea ilegală a telefoanelor subalternilor săi. Pe 15 februarie, PLDM și PCRM au votat în Parlament pentru excluderea funcției de prim-vicepreședintele, cea a lui Vlad Plahotniuc. În aceeași zi, Centrul Național Anticorupție a efectuat circa 14 percheziții inclusiv la FISC și Guvern în cadrul dosarului inițiat în septembrie 2012 pentru abuz de putere și acte de corupere. În consecință, șeful FISC, Nicolae Vicol, a fost reținut pentru 72 de ore, iar omul de afacere Vasile Gudimă și fostul ofițer CCCEC, Veaceslav Sârbu, au primit mandat de arest pentru 20 de zile.  După 72 de ore, Vicol a primit arest preventiv pentru 20 de zile.
Ulterior, pe 6 martie, mandatul de arest preventiv a lui Vicol a fost prelungit pentru încă 20 de zile.  Atunci, avocatul lui Vicol, Ana Ursachi, a spus că va înainta o plângere față de perchezițiile efectuate ilegal de către ofițerii CNA. În context, sursa a menționat că va ajunge la CEDO „dacă nu se va face dreptate”.
Potrivit Acordului AIE2, CNA este controlat de PD, iar FISCUL de PLDM. Liberal-democrații au anunțat pe 13 februarie că formațiunea iese din prevederile documentului.

În luna februarie în presă au ajuns interceptările convorbirilor lui Nicolae Vicol.

Sursa: Unimedia.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *