Opt instituţii teatrale din Chișinău nu respectă legislaţia muncii a comunicat Curtea de Conturi

Opt instituţii teatrale din Chișinău nu respectă legislaţia muncii a comunicat Curtea de ConturiMinisterul Culturii nu a definit pe deplin statutul teatrelor, fapt ce le permite acestor instituţii să cheltuiască necorespunzător alocaţiile bugetare. Concluzia aparţine Curţii de Conturi, care a constatat, în cadrul unui audit, că opt instituţii teatrale din Capitală nu respectă legislaţia muncii, deoarece nu plătesc cel de-al 13-lea salariu angajaţilor şi nu completează, în mod intenţionat, locurile de muncă vacante.

Curtea de Conturi menţionează, în acest sens, că, uneori, în loc să completeze numărul de angajaţi, conducerea teatrelor utilizează fondurile din buget pentru a-şi adăuga suplimente la salarii. Auditorii au mai stabilit şi alte încălcări, printre care închirierea proprietăţii şi a terenurilor la un tarif redus, dar şi acumularea de datorii pentru serviciile comunale.

Curtea de Conturi atenţionează că, din cauza că nu au un statut bine-stabilit, deseori, teatrele moldoveneşti activează atât ca instituţii de stat, dar şi ca organizaţii obşteşti.

Sursa: Publika.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *