Petru Bârcă, Şeful Direcţiei Securitate din cadrul DIP, a fost arestat pentru 20 de zile

Petru Bârcă, Şeful Direcţiei Securitate din cadrul DIP, a fost arestat pentru 20 de zile Şeful Direcţiei securitate internă din cadrul Departamentului Instituţii Penitenciare, Petru Bârcă, a fost arestat pentru 20 de zile. Hotărârea a fost luată de Judecătoria sectorului Centru a Capitalei. Acesta este învinuit de abuz de serviciu şi imixtiune în actul de justiţie.

Potrivit procurorilor, Bârcă ar fi intimidat un martor din dosarul pornit pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu de către mai mulţi angajaţi cu funcţii de răspundere din cadrul DIP. Avocatul lui Petru Bârcă, Ana Ursachi, respinge acuzaţiile şi susţine că va ataca decizia la Curtea de Apel.

Petru Bârcă a fost suspendat, ieri, din funcţie, prin ordinul ministrului Justiţiei, Oleg Efrim. Recent, Procuratura Generală a pus sub învinuire 15 angajaţi ai Departamentului. Aceştia sunt învinuiţi că ar nu ar fi asigurat securitatea mai multor deţinuţi, care au coooperat în cadrul anchetei privind activitatea unei grupări criminale condusă de Vladimir Moscalciuc, alias Makena.

Sursa: Publika.MD, JurnalTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *