Mașini moderne cu acte false! La ce recurg șoferii pentru a putea trece frontiera

În ultima perioadă, cazuri de falsificare a actelor de proprietate a maşinii, pentru a putea traversa ilegal frontiera, sunt tot mai des depistate de oamenii legii. Astfel, pe parcursul săptămânii curente, polițiștii de frontieră au înregistrat şapte cazuri de acest gen.
Primele două au fost atestate la punctul de trecere din Soroca (debarcader) unde şoferii au reutilat microbuzele, pentru a putea transporta ilicit mai mulţi pasageri. Intenţia le-a fost, însă, zădărnicită atunci când inspectorii au depistat că în paşapoartele tehnice ale autovehiculelor nu erau indicate toate locurile pentru pasageri.
În alte trei cazuri, şoferii au prezentat procuri falsificate. Mijloacele de transport – Volkswagen Passat, înmatriculat în Bulgaria, Opel Omega, înmatriculat în Polonia, şi BMW X5, înmatriculat în România, au fost reţinute la punctele de trecere Vulcăneşti, Larga şi, respectiv, Palanca.
Tot în această săptămână, un cetăţean român a încercat să traverseze hotarul la volanul unui camion cu remorcă, prezentând asigurări obligatorii de răspundere civilă auto falsificate.

Cazurile sunt cercetate acum de organele competente, iar toate unităţile de transport au fost reţinute pe teritoriul punctelor de trecere a frontierei.

Sursa: Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *