SUA: Un stomatolog ar fi putut infecta mii de pacienți cu HIV

Neglijență și o revoltătoare lipsă de responsabilitate într-un cabinet stomatologic din statul Oklahoma, SUA, au fost depistate de autoritățile sanitare locale.
Doctorul Scott Harrington ar putea fi pus sub acuzație pentru că ar fi putut infecta peste 7000 de pacienți cu virusul HIV, hepatită sau alte boli infecțioase, iar asta din cauza că nu a sterilizat bine materialul utilizat, transmite Money.ro.
Autorităţile nu erau în măsură să spună dacă toţi aceşti pacienţi au fost infectaţi, dar i-au îndemnat pe toţi cei care au primit îngrijiri în acest cabinet stomatologic din Tulsa să efectueze teste în vederea depistării, într-o clinică, în mod gratuit.
„Nu ştim de când durează aceste practici indecente, deci recomandăm ca toţi pacienţii doctorului Scott Harrington să efectueze teste pentru depistarea hepatitei B, hepatitei C şi virusului HIV”, a anunţat într-un comunicat Departamentul Sănătăţii din statul Oklahoma.
O serie de probleme au fost descoperite de către anchetatori în acest centru dentar anterior, luna aceasta. Doctorul Harrington şi-a închis de bunăvoie cabinetul, până la finalizarea anchetei.
În afară de material ruginit, autorităţile au descoperit medicamente cu termenul de valabilitate expirat de mult timp, inclusiv un flacon care ar fi trebuit aruncat la gunoi în 1993, potrivit ziarului local Tulsa World.

Sursa: Jurnal.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *