Nereguli depistate de poliţie la un fast food din capitală

Ofiţerii de investigare a fraudelor ai Inspectoratului de poliţie Ciocana au desfăşurat vineri, 29 martie curent, acţiuni de verificare a activităţii unui agent economic din sectorul Ciocana al capitalei, specializat în producerea şi comercializarea bucatelor orientale. În contextul acestor acţiuni au fost depistate şi documentate de poliţişti un şir de încălcări contravenţionale, cum ar fi: lipsa autorizaţiei de funcţionare, neutilizarea în activitate a aparatului de casă şi control, neeliberarea bonului de casă, angajarea persoanelor în lipsa contractelor de muncă şi carnetelor medicale, încălcarea regulilor sanitar-epidemiologice, precum şi lipsa documentelor de provenienţă a materiei prime achiziţionate şi a certificatelor de calitate. Administratorul întreprinderii a fost sancţionat cu amendă în sumă de 1000 lei.

Totdată a fost sesizat Inspectoratul Fiscal De Stat, privind iniţierea unui control fiscal al activităţii întreprinderii pentru perioada anilor 2011-2013, inclusiv au fost remise sesizări în adresa Inspecţiei Muncii, Serviciului de Stat de Supraveghere Publică a Sănătăţii al Primăriei mun.Chişinău, privind expunerea pe marginea încălcărilor depistate.

De menţionat că, anul trecut, prin decizia Centrului de Sănătate Publică din mun. Chişinău a fost sistată activitatea cafenelei, însă agentul economic până în prezent şi-a continuat activitatea cu grave încălcări a legislaţiei în vigoare.

Sursa: Cgp.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *