Unsprezece pescari reținuți pentru încălcarea regimului de frontieră, prin practicarea pescuitului ilegal.

Unsprezece pescari au fost reținuți în ultimele 12 ore pentru încălcarea regimului de frontieră, prin practicarea pescuitului ilegal.
Chiar dacă din 1 aprilie a fost deschisă perioada de prohibiţie la pescuit, în decursul căreia este interzis pescuitul în scop comercial, recreativ-sportiv şi de amator în habitatele piscicole naturale din țară, mai mulți pescari au ignorat măsura legislativă și s-au ales cu amenzi.
Inspectorii de frontieră din cadrul Sectorului poliţiei de frontieră Tudora au întocmit pe numele a patru bărbați acte de reţinere pentru încălcarea regimului de frontieră cu scopul de a pescui ilegal în râul Nistru. Aceştia aveau o barcă, mai multe undiţe şi plase. Când și-au dat seama că au fost suprinși de patrula poliției, persoanele au aruncat în apă atât ustensilele de pescuit, cât şi de peştele.
Inspectorii de frontieră au stabilit că bărbaţii erau locuitori ai satului Palanca, raionul Ştefan-Vodă, cu vârste cuprinse între 23 şi 31 ani.
Ceva mai târziu, pe direcţia Goteşti-Cârja, în timpul executării misiunii de serviciu, pe malul Prutului, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Goteşti au reţinut 7 cetăţeni moldoveni, printre care şi un minor. Persoanele aveau două undiţe şi o plasă. Bărbaţii au fost conduși la sediul Sectorului, unde au fost efectuate verificările de rigoare și luate măsurile legale ce se impun.
În ambele cazuri, persoanelor le-au fost întocmite procese verbale și s-au ales cu amenzi contravenţionale pentru încălcarea regimului de frontieră, prin practicarea pescuitului ilegal.

Sursa: Jurnal.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *