17 persoane au fost prinse la pescuitul ilegal de la frontieră

În zilele de odihnă, angajaţii Poliţiei de Frontieră au reţinut 17 persoane, care au neglijat regulile de aflare în zona de frontieră şi au sfidat legislaţia naţională, privind interdicţia la orice tip de pescuit: în scopuri comerciale, sportive sau de amatori. Reţinerile au fost semnalate atât la frontiera moldo-ucraineană, cât şi la hotarul cu România.

Vineri seara, 5 aprilie, oamenii legii au reuşit să identifice doi cetăţeni moldoveni, domiciliaţi în raionul Vulcăneşti, care prindeau peşte cu ajutorul plaselor monofilament. În urma controlului au fost descoperite aproximativ 2 kg de peşte şi 2 plase cu lungimea de 700 metri.

A doua zi, în zona de responsabilitate a aceluiaşi sector, au fost reţinuţi alţi cinci locuitori ai satelor Cişmicioi şi Etulia, care aveau 5 undiţe spining, o plasă de 30 metri şi o barcă de cauciuc.

În data de 6 aprilie, oamenii legii au reţinut alte patru persoane, care au pescuit ilegal 10 kg de peşte.
Câteva ore mai târziu, pe malul lacului Manta, inspectorii de frontieră ai Sectorului Cahul au reţinut alte două persoane care pescuiau ilegal. În cazul dat, braconierii foloseau undiţă electrică şi un acumulator, pescuind cu ajutorul undiţei aproximativ 7 kg de peşte.

Persoanele au recunoscut că ştiau despre perioada de prohibiţie stabilită prin legislaţia naţională, însă au dorit să-şi încerce norocul cu undiţa eletrică, achiziţionată recent. Pentru încălcarea regimului de frontieră, celor 4 persoane le-au fost aplicate amenzi în mărime de 20 unităţi contravenţionale.

Sursa:tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *