Un lot considerabil de anabolizante si produse de tutungerie depistate la vama de un caine

Astfel, in ziua de 10 aprilie 2013, la postul vamal Cahul-Oancea, pe pista ieşire din ţară, pentru controlul vamal de rigoare s-au prezentat două mijloace de transport de model „Mercedes Sprinter” care transportau pasageri şi colete în Franţa.

La volanul ambelor unităţi de transport se aflau cetăţeni ai Republicii Moldova.

Ca urmare a evaluării indicatorilor de risc mijloacele de transport au fost supuse unui control detaliat la care a participat şi câinele Angy.

Angy a semnalat cu precizie locurile special amenajate a unităţii de transport în care erau disimulate ţigările.

În rezultatul controlului au fost depistate 870 pachete de ţigări cu timbru de acciz al Republicii Moldova care, erau localizate în locuri special amenajate, în peretele dublu din salonul unităţilor de transport şi în torpedo.

Printre coletele transportate au fost depistate blistere cu pastile şi flacoane cu substanţe anabolizante în asortiment.
Valoarea celor 65 de flacoane (de Boldever, Sustaver, Testover şi Stanover) şi a celor circa 338 mii pastile (Clenbuterol, Strombafort, Naposim, Danabol, Oxover şi Tomoxiver) urmează a fi stabilită de specialişti.

La întrebările colaboratorilor vamali, persoanele care au sfidat legislaţia vamală în aceste două cazuri, au declarat că intenţionau să comercializeze produsele date pe piaţa neagra a UE, fiind impulsionaţi de obţinerea unui venit „grandios”.

Valoarea ţigărilor pe piaţa UE a fost estimată la circa 3 000 euro.

Circumstanţele comiterii celor două fraude vamale sunt cercetate pentru a fi stabilită valoarea exactă a mărfurilor reţinute şi aplicate sancţiunile conform legislaţiei.
Sursa:tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *