Racolau tinere sărace din Moldova şi le obligau să se prostitueze în Rusia. Pentru fiecare sclavă câştigau câte 400 de euro

Centrul de Combatere a Traficului de Persoane a anihilat o grupare criminală internaţională, membrii căreia erau specializaţi în racolarea tinerelor moldovence, inclusiv minore, şi traficarea acestora în Rusia, unde le obligau să se prostitueze.

Forţele de ordine din Moldova, în colaborare cu organele de drept din Federaţia Rusă, au identificat şi reţinut trei membrii ai reţelei de traficanţi. În rezultat, mai multe tinere, printre care 5 moldovence, au fost eliberate din sclavia sexuală. Potrivit oamenilor legii, din gruparea ce activează deja patru ani fac parte cinci persoane, cu vârsta cuprinsă între 21 şi 42 de ani.

Organizatorii racolau tinere de 16-30 de ani, din diverse localităţi ale Republicii Moldova, şi profitând de situaţia financiară vulnerabilă a acestora, le ademeneau cu un serviciu decent şi bine plătit în regiunea Moscovei. Ajunse în capitala Rusiei, victimele erau întâmpinate de alţi membri ai grupului criminal, deposedate de acte, închise într-un apartament şi exploatate sexual. Potrivit informațiilor oferite de poliție, complicii moldoveni ai rețelei de traficanți aveau un venit de circa 200 – 400 de euro pentru fiecare persoană traficată.

În urma percheziţiilor, forţele de ordine au depistat registre în care se ducea evidenţa venitului zilnic de la fiecare victimă, de pe urma prestării serviciilor sexuale.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă închisoare de până la 20 de ani.

Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *