Mai multe automobile cu acte alse au fost reținute la vamă

Două autoturisme marca Lexux şi un Mitsubishi, înmatriculate în Regatul Marii Britanii, au fost reţinute la intrarea în ţară, în punctul de trecere Cahul.

Pentru cele trei mijloace de transport şoferii au prezentat împuterniciri notariale false. În toate cazurile, conducătorii au declarat poliţiştilor de frontieră că nu cunoşteau nimic despre falsul depistat în acte, explicând că maşinile au fost procurate recent, în străinătate.

Alte două procuri contrafăcute şi trei asigurări obligatorii Cartea Verde, false, au fost prezentate polițiștilor de frontieră în punctele de trecere Tudora şi Palanca. Pe sensul de ieşire din ţară, au fost reţinute două autoturisme de model Volkswagen, înmatriculate în Bulgaria şi alte două Mercedes-uri şi un camion DAF, cu numere de înmatriculare moldoveneşti.

Totodată, paşapoartele tehnice falsificate prezentate pentru un camion cu remorcă, au constituit motiv de reţinere încă a unui şofer. Pe sensul de intrare în ţară prin punctul de trecere Vulcăneşti s-a prezentat cetăţeanul Ucrainei la volanul unui autocamion de model Volvo cu remorcă, ambele cu numere de înmatriculare ucraineşti. La verificarea detaliată a paşapoartelor tehnice, poliţiştii de frontieră au constatat că acestea sunt contrafăcute.

În cadrul ultimei reţineri, angajaţii Secţiei control de frontieră Ocniţa au depistat un automobil, model Mercedes 412D, şoferul căruia a suplinit numărul locurilor pentru pasageri, fără autorizaţia organelor abilitate. Bărbatului i-au fost întocmite actele de reţinere pentru tentativa trecerii hotarului cu mijlocul de transport reutilat ilegal.

Cazurile au fost transmise pentru continuarea investigaţiilor organelor competente, în vederea tragerii la răspundere a şoferilor conform legislaţiei.

Sursa: Jurnal.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *