Reținut pentru comercializare de substanțe narcotice

Serviciul de Securitate Internă și Combatere a Corupției (SSICC) al MAI au reținut un angajat al Inspectoratului de Poliţie al sectorului Rîşcani şi complicele acestuia pentru comercializare de substanţe narcotice. Potrivit unui comunicat al instituției, aceştia sunt suspectaţi că, prin abuz de serviciu, ar fi tăinuit în procesul de documentare a traficului ilict de droguri, circa 2 kg de substanţe narcotice – haşiş, pe care intenţionau să le comercealizeze clandesin.

Astfel, potrivit datelor preliminare, la data de 4 aprilie curent, cei doi au descoperit o filieră specializată în traficul ilicit de droguri. În cadrul operaţiunii de reţinere asupra suspecţilor au fost depistate 6 kg de haşiş. În momentul reţinerii şi perfectării actelor flagrantului, ofiţerul IP Rîşcani a însuşit cantitatea de 2 kg de haşiş (valoarea estimativă pe piaţa neagră este de 5000-6000 euro), în scopul ulterioarei comercializări şi obţinerii de venituri ilegale.

Angajaţii SSICC au efectuat la 9 aprilie curent percheziţii la biroul de serviciu şi la domiciliul ofiţerului de poliţie suspectat şi au depistat aproximativ 150 de grame de susbstanţe narcotice-haşiş, mijloace financiare în sumă de 60 de mii de lei, bijuterii din aur în asortiment, patru ştampile ale organelor procuratorii şi insanţelor de judecată.

Asupra complicelui au fost găsite acte de uz inten ale MAI şi poliţiei, copii ale agenţiilor de stat, procuri, chei de la apartament şi automobile de lux, inclusiv legitimaţia de serviciu pe numele acestuia.

Cauza este gestionată de procuratură şi decizia privind vinovăţia şi pedeapsa aplicată va fi luată de instanţa de judecată.

Sursa: Unimedia.info

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *