Doi bărbaţi, originari din Anenii Noi şi Ştefan Vodă, au murit în chinuri groaznice, fiind electrocutaţi

Au murit în chinuri groaznice, după ce au fost electrocutaţi. Este vorba despre doi bărbaţi care nu au ţinut cont de avertizările legate de securitatea electrică. Incidentele tragice au avut loc în localităţi diferite.

Primul caz a avut loc pe 21 aprilie, în Chişinău. Un bărbat necunoscut a urcat fără permisiune pe pilonul liniei electrice aeriene, aflată sub tensiune. Acesta s-a apropiat prea mult de conductoare, iar din această cauză s-a produs o explozie puternică.

Bărbatul s-a ales cu o electrocutare gravă şi multiple fracturi, după ce a căzut în gol 15 metri. Din cauza traumelor grave, el a murit pe data de 23 aprilie, la un spital din Chişinău.

Ulterior, persoana a fost identificată de poliţie şi de rude ca fiind locuitorul unui sat din raionul Anenii Noi. Conform anchetei, ar fi vorba despre o tentativă de sinucidere. Şocul electric din reţele, survenit în urma incidentului, a fost resimţit de mai mulţi consumatori din sectorul Botanica al Capitalei, iar sub pilonul unde a căzut fără cunoştinţă victima s-a aprins vegetaţia.

Cel de-al doilea caz a avut loc pe 28 aprilie, în oraşul Ştefan Vodă. Pe teritoriul întreprinderii „Irigatorul”, un paznic care a venit la muncă l-a găsit electrocutat în compartimentul instalaţiei electrice de distribuţie pe colegul său de serviciu, care a lucrat în tura de noapte. Medicii de la salvare şi poliţiştii au constatat decesul bărbatului, iar oamenii legii au iniţiat o anchetă.

Victima a fost angajată ca paznic la întreprindere, de trei ani zile. Bărbatul era angajat şi ca electrician la şcoala primară din aceeaşi localitate. Fiind singur pe teritoriul întreprinderii, bărbatul a deschis neautorizat uşa instalaţiei electrice, pentru a vedea ce poate fura, însă a atins cu mâina dreaptă puntea de bare de 10 kw, fiind electrocutat mortal.

În ambele cazuri au fost ignorate regulile de securitate şi nu s-a ţinut cont de pericolele instalaţiilor electric.

sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *