Un baietel de nici 3 ani s-a inecat intr-un bazin din curtea casei

Un baietel de nici 3 ani s-a inecat ieri intr-un bazin de acumulare a apei, aflat in curtea casei. Tragedia s-a produs aseara in satul Valeni, raionul Cahul.

Potrivit portalului gazetadesud.md, nenorocirea a avut loc ieri, la ora 20:30. Politistii spun ca baiatul a fost lasat fara supraveghere de catre parintii care munceau in gradina. La un moment dat acesta a cazut in bazinul cu o adancime de aproximativ 70 de centimetri. Pe 13 iunie, copilul ar fi împlinit trei ani.

Vladimir Nebunu, vicedirectorul Serviciului Medical de Urgenta Cahul, a declarat pentru Gazeta de Sud ca serviciul de Ambulanta Slobozia Mare a fost solicitat la fata locului ieri, fiind cel mai apropiat punct de Urgenta din zona, însa echipajul se afla în misiune de deservire în cazul altui pacient.

Conform spuselor vicedirectorului Serviciului Medical de Urgenta Cahul, în cazul sesizarii din Valeni a fost coordonata de Statia Zonala AMU SUD interventia echipajului din Colibasi, acestia nu au putut interveni direct deoarece parintii au luat copilul si au fugit cu el la punctul de Urgenta din Slobozia Mare.Medicii sustin ca baietelul era deja decedat la momentul în care parintii l-au adus aici pentru a fi resuscitat.

Oamenii legii prezenti la fata locului descriu situatia ca fiind tragica, atunci când povestesc despre tatal copilului care a tinut în brate trupul neînsufletit al micutului întreaga noapte.

Colaboratorii IPC recomanda acoperirirea sau îngradirea mijloacelor de pastrare a resurselor de apa din gospodarii, pentru a limita accesul minorilor catre acestea, cu scopul scoaterii acestora în afara oricarui pericol.
Sursa:protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *