În Romania a fost reţinut un contrabandist cu peste 20 de mii de pachete de ţigări la frontiera cu Moldova

Un tânăr de 21 de ani, originar din Botoşani, România, a fost reţinut la frontiera cu Republica Moldova. El încerca să introducă în România peste 22.300 pachete ţigări. Pentru reţinerea bărbatului, care nu s-a supus somaţiilor, poliţiştii de frontieră au tras 23 de focuri de avertisment, atât în plan vertical, cât şi spre pneurile autovehiculului condus de acesta. Poliţia de frontieră română nu precizează dacă ţigările erau de provenienţă din Republica Moldova.

Reţinerea a avut loc în seara de 28 spre 29 mai. În jurul orei 01.40, politiştii de frontieră au observat pe malul râului Prut, în apropierea localităţii Manoleasa Prut, judeţul Botoşani, un autovehicul marca Mercedes Vito, care s-a pus în mişcare cu farurile stinse.

„Având suspiciuni cu privire la faptul că autovehiculul este implicat în activităţi ilegale, poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea autovehiculului, efectuând semnalul regulamentar de oprire. Însă conducătorul autovehiculului a accelerat, cu intenţia de a acroşa politiştii de frontieră, motiv pentru care aceştia au efectuat somaţia legala şi foc de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Română.

După aproximativ 300 de metri, şoferul a pierdut controlul volanului, iar după ce a lovit doi copaci, a abandonat autoturismul şi a încercat să fugă spre malul râului Prut. În scurt timp, şoferul maşinii a fost reţinut.

În urma verificării microbuzului, au fost depistate 22.380 pachete ţigări. Acestea au fost confiscate, iar microbuzul – reţinut. Tânărul a declarat că atât autovehiculul, cât si coletele cu ţigări îi aparţin. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal.

Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *