Capul unei grupări criminale, specializată în trafic de persoane şi proxenetism, reţinut în Germania, cu efortul MAI şi PG

Capul unei grupării criminale transfrontaliere, specializată în comiterea traficului de persoane, a fost reţinut în Germania. Acesta este originar din Republica Moldova.

Potrivit unei informaţii prezentată de Procuratura Generală, urmărirea penală în acest sens a fost pornită după ce autorităţile competente ale Germaniei au trimis o cerere în adresa Procuraturii Generale a Republicii Moldova.

Potrivit secţiei combatere trafic de persoane a Procuraturii Generale, respectiva grupare criminală se afla în vizorul organelor de drept atât din Republica Moldova, cât şi din Germania, membrii acesteia fiind bănuiţi de proxenetism şi trafic de fiinţe umane.

„Femeile erau aduse în Ucraina în baza actelor de identitate, după care le ofereau paşapoarte româneşti false. Apoi femeile erau transportate în Germania. Aşa cum femeile nu cunoşteau limba şi nu aveau documente, ele erau nevoite să presteze servicii sexuale în cluburile de noapte ale membrilor acestei grupări”, a declarat procurorul Viorel Ciobanu.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală, întreprinse de Procuratura Generală în comun cu Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane al MAI şi autorităţile de drept ale Germaniei, au fost efectuate percheziţii şi audieri simultane în ambele state. Ca urmare, capul grupării criminale, împreună cu alţi complici, au fost reţinuţi în Germania.

Actualmente, investigaţiile continuă în vederea stabilirii tuturor membrilor grupării criminale, rolul acestora, precum şi identificării tuturor victimelor infractorilor.
Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *