Un procuror şi un ofiţer, REŢINUŢI ÎN FLAGRANT pentru corupere pasivă

Un procuror de la Procuratura Floreşti şi un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie din acelaşi raion au fost reţinuţi în flagrant, în această dimineaţă, pentru corupere pasivă.

Cei doi sunt cercetaţi în cadrul a două cauze penale separate, iar operaţiunea de reţinere a fost realizată de Procuratura Anticorupţie, în comun cu Centrul Naţional Anticorupţie.

Cauza penală ce vizează acţiunile procurorului din Floreşti a fost declanşată ieri, prin dispoziţia Procurorului General. Asta după ce o avocată stagiară a depus o plângere. Potrivit petiţionarei, procurorul i-ar fi estorcat 8.000 de lei, pentru a nu deschide dosar penal în privinţa acesteia şi a nu sesiza Uniunea Avocaţilor despre faptul că avocata participa la procesele penale, fără a avea drept. Procurorul a fost reţinut, în flagrant, imediat după primirea banilor.

Cea de-a doua cauză penală, în care figurează numele unui ofiţerl de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Floreşti, a fost pornită în urma denunţului unui cetaţean. Potrivit bărbatului, poliţistul i-ar fi estorcat 4.500 de lei pentru a nu-i ridica două mijloace de transport utilizate de către acesta la comiterea tentativei de furt a metalului uzat. Poliţistul a fost reţinut în incinta Inspectoratului de Poliţie Floreşti, imediat după primirea sumei estorcate.

Ambele cauze penale sunt instrumentate de Procuratura Anticorupţie.
Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *