Multi elevi au fost dati afara de la BAC pentru ca au copiat.

Masurile luate de autoritati pentru examenele de bacalaureat nu i-au speriat pe absolventi intr-atat incat sa nu copieze. 65 elevi au fost vazuti copiind chiar de viceministrul Educatiei, care se uita pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din salile de examen. Igor Grosu a sunat la centrele de bacalaureat si a cerut ca elevii sa fie dati afara.

Absolventi au inceput sa copieze ajutandu-se de telefonul mobil, imediat dupa ce s-au anuntat subiectele. Ghinion insa. Au fost vazuti pe camerele de supraveghere, chiar de catre viceministrul Educatiei, care a sesizat sefii centrelor de bacalaureat. In final, elevii au fost dati afara si urmeaza sa sustina examenul anul viitor.

Un alt elev din Chisinau a iesit de la examen cu un ceas asemanator celui cu memorie incorporata, in care pot fi introduse pana la cateva sute de texte. Elevul a negat, insa, acest lucru, afirmand ca ceasul este unul obisnuit.

Indignata ca fiul ei a fost intrebat de ceas, mama tanarului a atacat echipa Pro TV.

Dupa examen, elevii au spus ca a fost dificil. Printre subiecte s-a numarat si un eseu al creatiei lui Ion Druta, „Pasarile Tineretii noastre”.

Inainte de a intra la examen, unii elevi au facut glume pe seama posibilelor subiecte si au spus ca nu-i deranjeaza camerele de supraveghere.

In sali, elevii au fost avertizati de observatori ca vor fi escortati la toaleta.

In total, 65 de lucrari au fost anulate, insa numarul lor ar putea fi mai mare dupa ce vor fi verificate alte inregistrari video. Potrivit viceministrului Educatiei, observatorii au tolerat copiatul, prefacandu-se ca nu vad nimic. Cei de la educatie presupun ca supraveghetorii ar fi fost mituiti din banii colectati in licee.

Astazi, circa cinci mii de elevi din scolile alolingve au avut de sustinut proba de limba si literatura romana. Vineri, toti absolventii vor sustine examen la limba de instruire. Sesiunea de bacalaureat se incheie pe 21 iunie.

Sursa: protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *