Un autobuz cu pasageri a fost tinta teroristilor in Chisinau

Un autobuz cu pasageri a fost tinta teroristilor in ChisinauPanică şi groază între pasagerii unui autocar din Chişinău. Ziua în amiaza mare, oamenii au fost luaţi ostatici de către terorişti. Imediat, au intervenit în forţă agenţii secreţi ai Detaşamentului cu destinaţie specială „ALFA”, care au primit ordinul să folosească armele. Fiţi pe pace, este doar un scenariu simulat astăzi de către ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate care a avut loc pe teritirul IM „Parcul Urban de Autobuze”. Aplicaţiile au avut loc cu ocazia aniversării a 21-a a detaşamentului.

Potrivit scenariului, după ce s-au dus tratative cu teroriştii, ofiţerilor li s-a ordonat să intervină în forţă. Au tras din automate Kalashnikov, dar au folosit gloanţe oarbe. Sunt momente rare în care agenţii secreţi ai Serviciul de Informaţii şi Securitate apar în faţa camerelor de filmat. Numărul celor care au fost prezenţi astăzi la aplicaţii a fost ţinut în secret, iar măştile n-au fost scoase nici măcar la final. Este o regulă ca cei care activează, în special în detaşamentul „ALFA”, să-şi ţină în secret identitatea. Chiar şi aşa, ofiţerii spun că nu regretă profesia aleasă.

Detaşamentul cu Destinaţie Specială „ALFA” este considerat structura de elită a Serviciului de Informaţii şi Securitate. Ofiţerii de aici sunt cei care ajung pe prima linie în cazul unui eventual atac terorist. De asemenea, ei pot interveni şi la reţinerea unor infractori periculoşi, membri ai grupărilor criminale. Pentru a ajunge la asemenea performanţe, este nevoie de ore în şir de antrenamente.

Detaşamentul cu destinaţie specială „ALFA” din cadrul Serviciul de Informaţii şi Securitate a fost format pe 4 iunie 1992.

Sursa: JurnalTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *